Derfor blogger jeg

Det var ikke meningen at pausen fra Direkto skulle vare to måneder. Men undervejs svigtede energien og motivationen. Jeg regnede med, at den nok vendte tilbage, når det igen blev hverdag, men det gjorde den ikke. Et bestemt spørgsmål pressede sig i stedet på. Kunne jeg ikke besvare netop det spørgsmål, så ville jeg næppe komme i gang igen. Spørgsmålet var det helt enkle og samtidig helt afgørende: Hvorfor blogger jeg? Hvorfor er det vigtigt?

Denne blog er svaret på mit spørgsmål.

Foto: Demi Brooke / flickr.com

Foto: Demi Brooke / flickr.com

Uanset hvad jeg har gang i må jeg altid kunne svare på dette spørgsmål: Hvorfor gør jeg det jeg gør? Og kan jeg ikke svare meningsfyldt på det, så er det på tide at jeg tænker mig godt om eller finder på noget andet at lave. Ellers ryger glæden og energien i det jeg gør.

 

Mine overvejelser endte med at jeg fandt frem til hele 6 gode grunde til at jeg bare må blogge:

 1. Det er vigtigt
  Jeg skriver om noget som er væsentligt. Noget som har afgørende betydning for min livskvalitet. Det er simpelt hen vigtigt.
 2. Det samler mine tanker
  Jeg er en tænker. Indrømmet. Og har brug for at få system i mine tanker, så de ikke bare hvirvler rundt som brudstykker. Det gør jeg ved at skrive dem ned og ordne dem, så jeg kan se dem. Også rent fysisk. Man kalder også dette for at externalisere sine tanker. Ved at skrive dem ned får jeg skabt en sund distance til mine egne tanker. Det giver mig overblik og klarsyn. Jeg får styr på tankerne.
 3. Det udfordrer mig.
  Jeg er tvunget til at udforske og hele tiden tilegne mig ny viden. Det holder min eftertænksomhed og selvrefleksion i gang. Det holder mig vågen og opmærksom på hvem jeg er og hvad jeg skal. Og det tvinger mig til at teste om mine holdninger holder vand.
 4. Jeg får luft
  Det er godt at dele og give. Også tanker. I stedet for at brænde inde med tingene. Bloggen giver mig luft. Jeg kommer af med noget og får ryddet op i hovedet.
 5. Det opmuntrer mig
  Det giver lidt af et kick hver gang jeg kan sende et nyt blog indlæg afsted. Det er intellektuel motion. Det er en rigtig god og tilfredsstillende oplevelse at kunne sætte det sidste punktum og trykke på send.
 6. Jeg gør en forskel
  Det er en kliche, men jeg oplever at det også er sandt. Jeg ved, at der er mennesker som får inspiration og hjælp af det jeg skriver. Og det er fantastisk at kunne bidrage med noget andre også kan bruge.

Derfor blogger jeg og derfor er Direkto i gang igen. Der er simpelt hen for mange gode grunde til det.

Hvorfor gør du det du gør?
Er det vigtigt?