Om Direkto

Ordet direkto er hentet i kunstsproget esperanto, hvor det både betyder retning og ledelse. Direkto handler altså om at vælge en kurs og gå efter den.

De emner jeg skriver om vil primært ligge inden for disse fire temaer:

 • Selvledelse
  Om disciplin, stresshåndtering og gode vaner
 • Værdier
  Om at sætte mål, om personlig integritet og ansvarlighed
 • Planlægning
  Om effektiv organisering og struktur. Og om GTD*
 • Maskulinitet
  Om at være mand, om parforhold og kærlighed

Egentlig skriver jeg blot til mig selv. Direkto er mit personlige værksted. Her arbejder jeg med at definere mine personlige værdier, afklare mine mål og sætte retningen for mit liv.

Nogle vil sikkert kalde det selvudvikling. Men for mig er det også gudstjeneste.

Mit udgangspunkt er at livet kun er til låns, at det er en gave fra Gud og at opgaven er at forvalte livet bedst muligt. At gøre fyldest i alt hvad jeg har med at gøre. Det oplever jeg som spændende udfordring, et kald, som Gud har givet os alle.

Derfor holder jeg værkstedet åbent. Med Direkto inviterer jeg alle som gerne vil lade sig inspirere af mine tanker og som vil være med til at inspirere mig. Derfor håber jeg også på mange konstruktive kommentarer.

Det første halvandet år skrev jeg et indlæg hver uge. Men fra sommeren 2014 har jeg sat ambitionsniveauet ned og skriver nu når tiden og energien er til det.

Velkommen til Direkto.

*GTD står for Getting Things Done og er en metode til at opnå personlig effektivitet udviklet af den amerikanske produktivitetskonsulent David Allen.